Er is er een jarig… Niall Ferguson met een tegendraadse oplossing voor de financiële crisis

De crisis is jarig, hoor ik vanmorgen op BNR. Een verrassend item; vooral het gesprek met sociaal psycholoog Hans van de Sande is de moeite. Zo’n verjaardag is meteen een mooie aanleiding om hier nog even een ‘oude’ podcast van de Reith Lectures neer te zetten:

Deregulering is niet het probleem, zegt historicus Niall Ferguson. Mensen die dat zeggen hebben de crisis in meer dan één opzicht niet begrepen.

In zijn lezingenserie The Rule of Law and It’s Enemies (afgelopen maand op BBC Radio 4), vertelt Ferguson de hoe Charles Darwin economische literatuur van zijn tijd las voor zijn vermaak. En wat het tegenovergestelde is van fragiel. (En dat is niet robuust).

  • /
Update Required
To play the media you will need to either update your browser to a recent version or update your Flash plugin.

Links naar deze aflevering en de podcast van de jaarlijkse serie Reith lectures.