Redelijk absurd

Bussemaker: oppakken Umar redelijk absurd
ZONDAG 24 APRIL 2016 | 10:02 | XANP BIN

AMSTERDAM (ANP) – Minister Jet Bussemaker van Onderwijs heeft ontstemd gereageerd op de aanhouding van columniste Ebru Umar in Turkije zaterdag. De bewindsvrouw noemde het in de uitzending van WNL op Zondag ,,redelijk absurd dat je op basis van een tweet opgepakt kan worden”.

Een snelle zoektocht bij het ANP…

Ophef over politiebezoek na kritische tweet
DINSDAG 22 MAART 2016 | 18:16 | ANP BINNENLAND

DEN HAAG/BREDA (ANP) – In de Tweede Kamer is ophef over het bezoek van agenten aan een man in Breda. Hij had op Twitter een kritisch geluid laten horen over moslimscholieren die juichten over de aanslagen in Brussel.

Hij zou zijn aangesproken over de tweet: ,,Hoe geef je nog les als er in je klas door moslim kinderen geapplaudisseerd wordt?”

Meisje dat dreigtweet plaatste weer vrij
DINSDAG 15 APRIL 2014 | 09:01 | ANP BINNENLAND

ROTTERDAM (ANP) – Een Rotterdams meisje dat een tweet zou hebben verstuurd waarin ze dreigde met een aanslag op een vliegtuig van American Airlines is weer vrij. Dat meldde de politie dinsdag. Ze blijft verdachte.

Het meisje twitterde: ,,Hallo mijn naam is Ibrahim en ik kom uit Afghanistan. Ik maak deel uit van al-Qaeda en op 1 juni ga ik echt iets groots doen, dag.”

Weer verdachte opgepakt voor dreigtweets V&D
VRIJDAG 11 OKTOBER 2013 | 15:41 | ANP BINNENLAND

HAARLEM/IJMUIDEN (ANP) – Een 19-jarige man uit IJmuiden is aangehouden, omdat hij ervan wordt verdacht dreigtweets te hebben verstuurd aan het adres van de V&D in Haarlem. Dat meldde de politie vrijdag.

Afzender Circus Bloed dreigde onder meer met een ,,dodelijk begin” van het Prijzencircus van V&D.

Fan FC Utrecht aangepakt vanwege tweet
ZATERDAG 17 AUGUSTUS 2013 | 18:03 | ANP BINNENLAND

ENSCHEDE (ANP) – De politie Twente heeft zaterdag korte metten gemaakt met het getwitter van een 14-jarige supporter van FC Utrecht. De jongen had een aanstootgevende tweet verstuurd die bij veel fans van FC Twente hard aankwam, aldus een politiewoordvoerder.